Ελύτης οδυσσέας, Παπαδημητρίου δημήτρης, Αγγελόπουλος θεόδωρος, Χατζιδάκης μάνος,   Καστοριάδης κορνήλιος, Σπανουδάκης σταμάτης, Παπαθανασίου βαγγέλης, Takis, Κωνσταντινίδης άρης, Καπράλος χρήστος, Ρίτσος γιαννης, Σικελλιανός άγγελος, Κάλλας μαρία, Καζατζάκης νίκος,   Μπενάκης αντώνης, Νανόπουλος δημήτρης, Καποδίστριας ιωάννης, Μητρόπουλος δημήτρης,   Τσαρούχης γιάννης

… όλοι από τα μέρη μας…την γειτονία μας…την χώρα μας, την Ελλάδα.

athens

Πόσα από αυτά που ο νους, η ψυχή & το πνεύμα τους, παρήγαγαν δεν είναι συνεχώς μέσα στην ζωή μας σαν κολώνες του σύγχρονου πολιτισμού  και μας καθοδηγούν με αυτήν την γαλήνια αρμονία του Αιγαίου, σε κάθε  στιγμή της ζωής μας,  κατευθύνοντας την υποσυνείδητη πυξίδα μας προς μια και μόνο κατεύθυνση…την Ζωή.

Και όταν αυτές οι μορφές βρισκόντουσαν σε κάποιες από τις φάσεις δημιουργίας ή έμπνευσης, όπως λένε, τους φαντάζομαι να είναι μόνοι, σε ήσυχους χώρους, προσωπικούς, ιερούς και να έχουν μόνο κάτι πολύ απλό και πολύ εκλεκτό για να τους συντροφεύει και να τονώνει τα ψυχοπνευματικά τους ερεθίσματα. Προτού αυτά μετουσιωθούν σε παγκόσμια έργα. Κάτι μοναδικό, εκστατικό σχεδόν με γευστικές ιδιότητες πολυπληθείς και πολυδιάστατες.

Αυτοί οι άνθρωποι, κινούνταν μέσα στον εκάστοτε χώρο, σε στιγμές έντονης σκέψης και ερωτοτροπώντας με τις προκλήσεις του νου και της ψυχής, κρατώντας  με το ένα χέρι αυτό το κάτι που είχε την τιμή και την εμπιστοσύνη να είναι το μοναδικό πράγμα στον κόσμο που μοιράζονταν μαζί τους αυτές τις στιγμές. Κάθε τόσο το έφερναν στα χείλη τους, λες και του ψιθύριζαν τα μυστικά τους και αυτό του αντάμοιβε με περισσότερη, έμπνευση, τόνωση και ενέργεια.

Τους οδηγούσε στην διαύγεια του νου.

Όλοι τους το αγάπησαν και δεν το αποχωρίστηκαν ποτέ από δίπλα τους σαν τον πολυτιμότερο φίλο τους. Μέχρι και τα τελευταία τους χρόνια … Γιατί άραγε;    τι γνωρίζανε όλοι αυτοί οι Μεγάλοι;

Ότι τίποτα πολυτιμότερο, ομορφότερο και πιο άξιο από έναν Εκλεκτό Καφέ.Για το νου, την ψυχή και το σώμα.

Πως θα μπορούσαμε άλλωστε τόσο εμείς όσο και όλοι αυτοί οι πανμέγιστοι να ζήσουμε χωρίς αυτόν;

τον Καφέ

τον σεμνό,  απλό , αλλά πλούσιο “Βασιλιά” όλων των ποτών!

MOKA_POT_S8_3

Ο ¨Βασιλιάς¨ ζει και περιμένει απλώς τον σεβασμό μας. Τότε θα ανταμείψει και καθέναν από εμάς.

Αφιερωμένο στους καλύτερους μεγάλους δασκάλους…