Μας αρέσει για πολλούς λόγους!
Για την απλότητα του, για την ιστορία του αλλά και το μοναδικό, λατρευτό του αποτέλεσμα!
Μας αρέσει επίσης το γεγονός ότι μπορεί να παράξει έναν εξαιρετικό espresso με κόστος μικρότερο από 50€. Καθόλου κακό, συμφωνείτε;
Θα χρειαστείτε ! Φρέσκο καβουρντισμένο καφέ / Οικιακό μύλο άλεσης / Συσκευή Moka Pot / Tamper
TIP: Δοκιμάστε τη συσκευή Moka Pot με καφέδες από την Tanzania, Sumatra, El Salvador, Brasil. Προτείνουμε επίσης τα blends Genesis, Prologue, Synthesis για γευστικότατους espresso και latte.
Βήμα Πρώτο: Αλέστε περίπου 20-22 γραμμάρια καφέ με ρύθμιση άλεσης όπως του espresso
ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Γεμίστε το κάτω μισό του Moka Pot με βρασμένο νερό.
Βήμα Τρίτο: Τοποθετείστε το κλείστρο του Moka Pot μέσα στο κάτω μισό της συσκευής.
Βήμα Τέταρτο: Τοποθετήστε τον καφέ σας και κουνήστε ελαφρά για να τοποθετηθεί ομοιόμορφα. Χρησιμοποιείστε τον δείκτη σας για να κατανείμετε τον καφέ.
Βήμα Πέμπτο: Βιδώστε το αποσπώμενο τμήμα του Moka Pot. Προσοχή, ο κάτω θάλαμος καίει!
Βήμα Έκτο: Τοποθετήστε το σκεύος σε μέση φωτιά πάνω στο γκαζάκι βουτανίου. Αφήστε το καπάκι ανοιχτό.
Βήμα Έβδομο: Ο καφές θα ξεκινήσει να αναδύεται και θα ακούσετε έναν ήχο που θα ακολουθήσει η ροή του καφέ αρχικά χρώματος καφετί που προοδευτικά η απόχρωση θα αλλάζει σε ποιο φωτεινή. Αν εκρήγνυται προς τα πάνω, το νερό σας είναι πάρα πολύ καυτό, αν ανεβαίνει αργά, δυναμώστε φλόγα σας. Μόλις αποκτήσει το χρώμα του κίτρινου μελιού, απομακρύνετε το σκεύος από την φωτιά και κλείστε το καπάκι.
Βήμα Όγδοο: Τοποθετείστε το σκεύος κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης για να σταματήσει η εξαγωγή.
TIP: Αυτό το κάνουμε για να εμποδίσουμε τον καφέ να πάρει μεταλλική γεύση. Ο στόχος μας είναι να παραχθεί μία μικρή ποσότητα καφέ συμπυκνωμένη και πλούσια.
Βήμα Ένατο: Μπορείτε να σερβίρετε τον καφέ σας από το Moka Pot στις κούπες σας, ή να το αραιώσετε με καυτό νερό κατά προτίμηση.