Category Archives: Journal

Καφές Μοναδικής Ονομασίας Προέλευσης

Single Origins

By | Journal | No Comments

Εξερευνώντας τον Καφέ:         Single Origin ή καφές Περιοχής Ονομασίας Προέλευσης

Καφέδες Singles Origins ονομάζονται οι καφέδες Περιοχών Ονομασίας Προέλευσης που παράγονται σε συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη. Το εκάστοτε όνομα προέρχεται από το όνομα της ευρύτερης ζώνης παραγωγής, ή από το όνομα της φάρμας που παράγεται.

Αυτό που πολλές φορές λέγεται λανθασμένα είναι ότι αυτοί οι καφέδες είναι μονοποικιλιακοί.  Αυτό βέβαια δεν ισχύει δίοτι μέσα σε κάποιον single origin μπορεί να υπάρχουν από μία έως πολλές διαφορετικές ποικιλίες καφέ και η καθεμία να προσθέτει τα δικά της χαρακτηριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Read More

the Crazy Ones S.J.

βραδυνές σκέψεις. Περι εμπνεύσεως

By | Journal | No Comments

Ελύτης οδυσσέας, Παπαδημητρίου δημήτρης, Αγγελόπουλος θεόδωρος, Χατζιδάκης μάνος,   Καστοριάδης κορνήλιος, Σπανουδάκης σταμάτης, Παπαθανασίου βαγγέλης, Takis, Κωνσταντινίδης άρης, Καπράλος χρήστος, Ρίτσος γιαννης, Σικελλιανός άγγελος, Κάλλας μαρία, Καζατζάκης νίκος,   Μπενάκης αντώνης, Νανόπουλος δημήτρης, Καποδίστριας ιωάννης, Μητρόπουλος δημήτρης,   Τσαρούχης γιάννης

… όλοι από τα μέρη μας…την γειτονία μας…την χώρα μας, την Ελλάδα.

Read More

BELGIAN_SYPHON_S8_3

βραδυνές Aπλές σκέψεις

By | Journal | No Comments

Mετά την παρασκευή του & το σερβίρισμα στην κατάλληλη κούπα, ένας καφές τροποποιείται αρκετές φορές ως προς τα γευστικά και αρωματικά του χαρακτηριστικά. Η παλέτα του διαφέρει ανά λεπτό.

Φρουτώδη και ανθικά στοιχέια που δίνουν την θέση τους σε νότες εκλεκτών ξηρών καρπών και σοκολάτας, με τελείωμα στον ουρανίσκο από καραμελωμένη καστανή ζάχαρη εώς και μέλι με κανέλα να μας ταξιδεύουν νοερώς σε παιδικές μνήμες  ….  και ξαφνικά εκείνη η κομψή βανίλια να ερέθιζει τους ευαίσθητους γευστικούς μας κάλυκες ! …. ακόμη και αυτή η λαμπερή του οξύτητα, μετασχηματίζεται σε γλυκύτατα βελούδου.

Πολυσύνθετος και πολύπλοκος χαρακτήρας ενός ευλογημένου από την γη καρπού.

Η στιγμή που περνά και χάνεται … ας την ζήσουμε.

Καληνύχτα

Aromatic_Coffee_Beans_Background

Like a Rolling Stone

By | Journal | No Comments

Ήταν περίπου απόγευμα, και στεκόμουν έξω από το Roastery της Coffeedence.

Από τα τζάμια μπορούσα να δω τον Chris.Κ να φοράει τα ακουστικά, περιμένοντας με ανυπομονησία να ακούσει την 1η ρωγμή ψησίματος του Κένυα Kirimara ΑΑ Specialty Coffee.

Ήταν τόσο συγκεντρωμένος στη διαδικασία που δεν συνειδητοποίησε την είσοδό μου.

Read More

IMG_0304

Τα 4M του Espresso

By | Journal | No Comments

Περνώντας αρκετά χρόνια στις Ιταλικές πόλεις, όπου έζησα τα πιο έντονα, εφηβικά και νεανικά μου χρόνια, μέχρι που σαν άνδρας ώριμος πια αποφάσισα να συνεχίσω την ζωή μου, απολαμβάνοντας, την ομορφότερη ίσως χώρα του κόσμου.

Την Ελλάδα.

Read More

article_coffeedence

Από κόκκο καφέ σε οντότητα

By | Journal | No Comments

Δεν ξέρω πως ζούσαν οι άνθρωποι πριν ανακαλύψουν τον καφέ.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι από κόκκος καφέ έγινα οντότητα, μία οντότητα με σάρκα και οστά, όπως εσείς. Μάλλον περίπου όπως εσείς γιατί στις φλέβες μου κυλάει καφές. Πέρα από αυτό πιστεύω ότι δεν έχουμε μεγάλες διαφορές.

Read More

Coffeedence! Your Specialty House Shop Now